GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Dilek Konukoğlu Ortaokulu

Eğitim için WEB 2.0 Araçları

• Wordwall: Wordwall, içerisinde çoktan seçmeli, eşleştirme, doğru-yanlış, sürükle bırak gibi farklı türlerde interaktif testler oluşturmaya yarayan oyunlaştırma tabanlı bir çevrimiçi değerlendirme aracıdır. Ayrıca, Wordwall ile öğrencilerinizin keyif alacağı şekilde, onların süreçlerini geliştirecek interaktif alıştırmalar tasarlayabilirsiniz.
  •        LearningApps: Öğretmenler ve öğrenciler için çeşitli interaktif eğitim araçları ve oyunlar sunan çevrimiçi bir platformdur. Bu araçlar, öğrencilere ilgi çekici ve etkileşimli bir öğrenme ortamı sağlayarak öğrenme deneyimlerini geliştirmek için tasarlanmıştır.

• Phet:Phet, Matematik, Fizik, Kimya, Coğrafya gibi derslerde simülasyonlarla çevrim içi ortamda deney yapmaya imkan sağlayan bir web 2.0 aracıdır. Bu sayede Phet ile öğrenciler öğrendiklerini uygulayarak pratiğe dönüştürebilmektedir.
  • Edmodo: Edmodo, öğretmenler ile öğrencilerin çevrim içi ortamda bir araya geldikleri, materyal paylaşımı yaptıkları, çevrim içi alıştırmalar yapabildikleri bir sanal sınıf uygulamasıdır. Üstelik, Edmodo'ya velileri de dahil ederek işbirliği arttırabilirsiniz.
  • Socrative: Çevrim içi ortamdaki en büyük problemlerin başında ölçme ve değerlendirme gelmektedir. Çevrim içi birçok araçla bunu yapabilseniz de Socrative sizlere hem pratikliği hem de raporlaması ile güzel imkanlar sunuyor.
  • Kahoot: Kahoot sınıf içerisinde özellikle ders sonlarında eğlenceli bir şekilde bireysel ya da grup halinde değerlendirme etkinlikleri yapabileceğiniz oyunlaştırma temelli bir web 2.0 aracıdır.
  • Canva: Canva birçok farklı şablon ile logo, afiş, sunum, broşür, poster gibi görsel materyaller tasarlamanıza imkan sağlayan ücretsiz bir web 2.0 aracıdır.  Ayrıca, Canva ile işbirlikçi dokümanlar da hazırlayabilirsiniz.
  • Coggle: Coggle, sürükle bırak yöntemiyle ücretsiz bir şekilde kavram ve zihin haritaları oluşturmanıza yarayan bir araçtır.
  • GeoGebra: Dinamik bir matematik yazılımıdır. Verilen nesnelerin grafik, sayısal cebir ve çizelge olmak üzere 3 farklı şekilde gösterimini sağlar.
  • Kodris: Algoritma ve programlama dili öğretimi için hazırlanmış, sahnelere göre problemi çözmeye yönelik kodlama öğretimi yapan site.
  • Office Timeline Online: Uygulama sayesinde tarihi kronolojik tablolar yapabilirsiniz.
  • Padlet: Padlet, dijital panolar oluşturarak işbirlikçi etkinlikler yapmaya yarayan bir web 2.0 aracıdır. Padlet kullanımı oldukça kolay ve derslerde de etkili bir araçtır. Padlet'i ister değerlendirme etkinliklerinde isterseniz sunum yapmak için kullanabilirsiniz. Örneğin, Padlet ile öğrencilerinizin arasındaki iletişim ve etkileşimi arttırabilirsiniz.
  • QuizFlight: Ölçme ve değerlendirme süreçlerini online olarak yönetebilmeyi sağlayacan platform.
  • Quizizz: Çevrimiçi derslerde hazır bulunuşluk veya değerlendirme etkinliği olarak kullanılabilecek eğlenceli test çözme aracı. Online testhazırlama konusunda çok kullanışlı.
Yayın: 12.10.2022 - Güncelleme: 08.11.2023 08:10 - Görüntülenme: 342